27.3.2013

Lähestyvä pääsiäinen hiljentää ajattelemaan meidän Herraamme, Jeesusta. Tai ainakin sen pitäisi hiljentää; pääsiäinen ei ole noitien aikaa, vaan se muistuttaa meitä aivan ihmeellisestä armosta. Jeesus saapui pääsiäisjuhlille täyttämään Taivaallisen Isän tahdon kokonaan.

Paavali kirjoittaa 2.Kor. 13:4 näin: ”Sillä vaikka hänet ristiinnaulittiin, kun hän oli heikko, elää hän kuitenkin Jumalan voimasta; olemmehan mekin hänessä heikot, mutta me elämme hänen kanssaan Jumalan voimasta teitä kohtaan.” Jeesus oli ristillä fyysisesti äärettömän heikkona, mutta sai silti aikaan voiton pimeydestä. Pääsiäisen sanomaan kuuluu sekä kärsimys että ylösnousemus.

Seuraavassa jakeessa (2.Kor.13:5) Paavali siirtyy neuvoon koetella omaa uskoansa, tutkia itseänsä. Ihmiselle on huomattavan paljon helpompaa koetella ja tutkia läheistensä, ystäviensä tai työkavereidensa elämää kuin tutkia omaa elämäänsä. Siihen liittyy kiinteästi termi totuus.

Totuus meistä itsestämme on aika synkkä; ilman Jeesuksen ristinkuoleman tuomaa sovitusta omassa elämässämme me hukumme synteihimme. Tilanne on sama sekä sinulla että minulla. Jeesuksessa on ainoa toivomme. Jos Jeesus ei oikeasti saa olla elämämme tärkein ja rakkain asia, emme kestä koetusta. Koetuksia tulee, niitä ei tarvitse sen enempää etsiä.

Paavali jatkaa saman luvun jakeessa kahdeksan: ”Sillä me emme voi mitään totuutta vastaan, vaan totuuden puolesta.” Jeesus sanoi olevansa tie, totuus ja elämä. Hän oli ja on ihmisen hahmon ottanut Totuus. Raamattu kertoo Jeesuksen olleen täynnä armoa ja totuutta. Jos Totuus oli valmis kärsimään minun tähteni, kuolemaan siksi, että minulla olisi elämä, herää kysymys, mitä olen valmis tekemään Hänen tähtensä.

Armoa on, että Totuus nousi ylös voittaen synnin ja kuoleman vallan! Siinä on pääsiäisenä syytä juhlaan. Esikuvana tästä Israel lähti Egyptistä, rangaistus ei kohdannut niitä, joilla oli oviensa pielissä veren merkki. Se oli esikuva Golgatasta.

Tänä pääsiäisenä sinulla on mahdollisuus antaa oma elämäsi elävän Jumalan käsiin ja huolenpitoon. Hän näkee syntisi, epäonnistumisesi, ahdistuksesi. Hän oli Jeesuksessa ja kantoi kaikki sinun taakkasi ristille. Rukoile näin: ”Jeesus, anna syntini anteeksi, tule elämäni Herraksi!” Saat kokea sekä armon että totuuden omalla kohdallasi.

 

Terv. Esko Kallioniemi